Najlepszy sklep pszczelarski w internecie !
Zdrowotny miód manuka z Nowej Zelandii
Komunikat
Witaj w krainie Pasieki ApiMiodek !
_
Jest nam niezmiernie miło gościć Cię choć przez chwilę,
postaramy się nie zawieść Twoich oczekiwań.
Zapraszamy do krótkiej lektury.
By przypomnieć sobie smak najsmaczniejszego miodu jaki w życiu jadłaś/-eś zapraszamy Cię do wirtualnej podróży po naszym gospodarstwie pasiecznym.
ApiMiodek to wyjątkowa pasieka rodzinna. Dowiedz sie więcej o nas w zakładce O nas
Nasz asortyment obejmuje szeroki wybór smakowitych miodów, takich jak:
i inne produkty pszczele.
Do każdego klienta bez względu, czy jest to zamówienie hurtowe, czy osoba zamawiająca jeden słoik miodu, podchodzimy indywidualnie. Każdemu też chcemy przekazać cząstkę pasji, płynącą prosto z naszego pszczelarskiego świata.
Czy "tylko to" wyróżnia nas na tle innych pszczelarzy, którzy też sprzedają miód ?
Zaangażowanie, doświadczenie, odpowiedzialność, oraz sprzedaż internetowa i szybkie dostarczanie naszych produktów bezpośrednio do Twojego domu, to cechy gwarantujące Tobie, że zadowolenie z zakupów u nas.
Nie czekaj więc !
Poznaj się na naszym miodzie również TY
-----------------------------------------------------------------------------------
_
Losowe opinie
|
|
|
|
Popularny miód
Powstawanie i działanie !
Miód nawłociowy jest mało popularną odmianą miodu. Pszczoły wytwarzają go z nektaru kwiatu nawłoci potocznie zwanym mimozą. Charakteryzuje się jasno żółtą barwą i lekko kwaskowym smakiem.
Dobroczynne właściwości tego wyrobu pszczelego są znane od kilkuset lat. Już ludzie pierwotni czy wieku starożytnego stosowali ten naturalny środek na wiele trapiących ich problemów. Uważany był również, jako nektar życia. Wszakże Hipokrates twierdził, iż jest środkiem przedłużającym życie. Od tamtych czasów minęły już setki tysięcy lat, jednak miód nadal jest stosowany i spożywany.
Miód nawłociowy, jako że jest mało popularną odmianą a co się z tym wiąże i trudniej dostępną- często jest zastępowany podobnym supleme
Powstawanie, właściwości i działanie !
Pszczeli, miód rzepakowy jest bardzo popularnym miodem w naszym kraju. Łatwo go rozpoznać po bardzo jasnym kolorze. W postaci płynnej ma kolor słomkowy. Natomiast po skrystalizowaniu przybiera barwę jasnożółtą, kremową. Ze względu na dużą zawartość glukozy w miodzie rzepakowym bardzo rzadko spotyka się go w postaci płynnej.
Krystalizuje się on w ciągu kilku dni po odebraniu pszczołom, a niekiedy nawet w plastrach. Aby móc cieszyć się płynnym miodem rzepakowym najlepiej kupować go w czasie jego wybierania, czyli na przełomie maja i czerwca. Niemniej skrystalizowany miód nie traci żadnych właściwości biotycznych, a podgrzewany, aby posiadał postać płynną wiele traci. Dlatego znacznie lepiej
Ankieta |
Ankieta |